Algemene flow
Aankomst gasten: - Naar gasten toelopen + welkom heten 'goedenavond, welkom.'
'Heeft u gereserveerd?'
JA: Opzoeken in de ipad en tafel toewijzen of laten uitkiezen. Meedelen dat er haakjes gemaakt zijn om de jassen op te hangen. Altijd mee met gast naar tafel lopen zodat haakjes kunnen getoond worden waar de gast zijn jas kan ophangen.
NEEN: Volzet? 'Sorry we zijn volledig volzet vanavond. Ik zal u een kaartje meegeven voor de volgende keer.' Een vierkant kaartje van Barriq meegeven. 'Heel graag tot binnenkort!'
NEEN: Niet volzet? Gast tafel aanwijzen waar die mag plaatsnemen, jasjes laten weghangen en ingeven in Resengo als “Passage”, aantal gasten en aankomstuur vermelden, verder niets.
Opgelet: normaliter hangen we de jassen zelf niet weg, echter bij bepaalde gasten kan dit zeker als je merkt dat dit verwacht wordt.
- Na aankomst gasten rustig laten plaats nemen en jas laten weghangen, geef de gast 2 tot 3 minuten de tijd om even te acclimatiseren en even rond te kijken.
- Menukaarten geven + concept toelichten + water vragen (voorkeur plat/bruis)
Is het jullie eerste maal in Barriq Gastrobar?
- Ja → Goedeavond, welkom. Graag geef ik een klein woordje uitleg bij onze menukaart. We serveren een sharing concept dus alle gerechtjes komen in het midden van de tafel om te delen. Links heb je alle bar bites, zijn vergelijkbaar met hapjes voor bij een aperitiefje. In het midden, achter onze drankkaarten staan onze sharing gerechten. Deze zijn qua volume vergelijkbaar met voorgerecht dus hiervan raden we er een 3-tal per persoon aan. De gerechtjes komen in verschillende gangen op tafel. Moest de kaart keuzestress geven, hebben wij een menu waarbij de keuze voor jullie gemaakt werd. Onze sharing menu, een verrassingsmenu met een wandeling doorheen de kaart bestaande uit 5-gangen. Hadden jullie graag al wat water op de tafel gewenst? Voorkeur plat of bruis? Dan laat ik jullie rustig een aperitiefje kiezen.
- Nee → Het concept is nog steeds ongewijzigd met links onze bar bites voor bij een aperitiefje en in het midden onze sharing gerechten waarbij we er een 3-tal per persoon aanraden. Hadden jullie graag al een beetje water op tafel gewenst? Voorkeur plat of bruis? En dan laat ik jullie rustig een aperitiefje kiezen.
Indien tafel nog niet volledig is toegekomen, dan leg je toch al overal menukaartjes op de tafel, altijd rechts van het bord plaatsen van de zitplaats (NOOIT op de serviette). Mensen die al aanwezig zijn, geef je de kaart in de hand uiteraard. Je vraagt meteen aan de reeds aanwezige gasten of er al wat water op de tafel mag worden gezet. “Had u graag al wat water op de tafel gewenst in afwachting van de andere gasten?”
- Water ingeven in Lightspeed, aan bar halen + olijven/risotto crackers (bij olijven: min 4 / aantal personen aan tafel)
- Na het inzetten van het water, neem je aperitief op. Aperitief opnemen en wijnglazen meenemen aan tafel, TENZIJ de gast meteen een fles wijn besteld, dan kunnen ze blijven staan. Hierop is uiteraard ook de uitzondering dat sommige gasten meteen bij het opnemen van het water hun aperitief al doorgeven, dan neem je meteen beide op. Vanaf 6 personen aan tafel, nemen we de wijnglazen even weg bij het inzetten van het aperitief.
- Aperitief inzetten + bar bites & sharing gerechten opnemen. Indien de klant wijn wenst bij de maaltijd, kan aangeboden worden om 1 wijnkaart aan de tafel achter te laten zodat de gast zijn wijn/fles kan kiezen.
- Gerechten ingeven in Lightspeed (Gang 1, 2 & 3 - volgens smaak/ warm/koud/... LOGISCH! -> bij twijfel -> Femke, zeker de eerste dagen graag even feedback vragen voor het doorsturen van de gerechten zodat alles logisch bij elkaar hoort.)
- Servies + bestek indekken gang 1, wat je hier specifiek op tafel legt, hangt geheel af van de keuze van gerechten of menu (de details per gerecht staan bij Menu Vocabulary)
- Na het afruimen van de bar bites gang, neem je ook de risotto crackers mee van tafel, ook al zijn deze nog vol.
- Inzetten / Afruimen van vervolggangen OPLETTEN!
- Servies + bestek per gang juist inzetten (nakijken dat er nog lepels liggen, anders opnieuw inleggen)
- Wanneer borden te vuil -> Switch naar nieuwe borden
- Voor het bestek, vragen we de gasten om het bestek op de bestekhoudertjes te leggen. Indien oudere gasten of mensen die echt nieuw bestek wensen, kan er meegedeeld worden dat ze het bestek op hun bord plaatsen als ze wensen dat dit gewisseld wordt tussen gangen.
- ENKEL afruimen wanneer iedereen gedaan heeft, nooit individuele gerechten afruimen, ALTIJD PER GANG.
- Indien laatste gang ALLES afruimen (peper- en zoutvatjes, placemats,...) NOOIT waterglazen
- Bij het afruimen van een tafel tussen gangen, altijd zorgen dat je de tafel volledig terug indekt voor de volgende gang en dat je de gang opvraagt in Lightspeed, anders begint de keuken niet aan deze tafel en blijven de gasten oneindig wachten op het vervolg. ALTIJD GOED OPLETTEN DAT JE DUS EEN VERVOLGSTAP VOLLEDIG AFWERKT.
- Wijnen bijschenken! Dit hou je continu voor jouw tafels in de gaten, zodat de gasten nooit zonder wijn vallen. Dit zorgt er ook voor dat de wijnfles sneller leeg is en de gasten misschien een tweede of derde fles bestellen.